Ligging

Rust en ruimteBed & Breakfast De Koegang ligt in Zuidermeer, Noord-Holland. Zuidermeer ligt midden in West-Friesland tussen de steden Hoorn, Alkmaar en Schagen.

Zuidermeer is een dorp met 500 inwoners in de gemeente Koggenland. Bed & Breakfast De Koegang ligt ca. 1 kilometer buiten het dorp in een zogenaamd buurtschap.

Onze boerderij ligt buiten de bebouwde kom in een zeer landelijke omgeving. De Noordermeer is een kronkelige weg tussen de weilanden met slechts enkele huizen. Motorrijders, fietsers, wandelaars, etc. komen regelmatig door onze straat voor een georganiseerde tocht.

Zuidermeer is via de snelweg A9 (Haarlem/Alkmaar) of A7 (Amsterdam/Hoorn) te bereiken. Vanaf Alkmaar bent u binnen 15 minuten in Zuidermeer. Vanaf Hoorn in 6 minuten.


Met de trein kunt u uitstappen in Hoorn. Van Station Hoorn naar Zuidermeer is ca. 8 kilometer. U kunt ook naar Station Obdam. Vanaf Obdam is het ca. 4 kilometer naar Zuidermeer.

Parkeerruimte

Er is voldoende ruimte om auto's op eigen terrein te parkeren. Vanwege het milieu en uw portemonnee geven wij de voorkeur aan zo min mogelijk auto's, maar indien gewenst kan iedereen met zijn/haar eigen auto komen.

Zitplekken

Op verschillende plekken in de tuin staan stoelen. Er is altijd wel een plekje in of uit de zon, in of uit de wind, etc. te vinden.

Kippenerf

Onze kippen hebben een leven zoals het hoort. Een groot hok met een grote ren en dagelijks alle ruimte om het hele erf af te scharrelen. Onze kippen zijn zo in hun sas dat ze zelfs bij vorst nog eieren leggen.

Boerenschuur

De boerenschuur is niet voor gebruik, maar kan u wel beschermen tegen zon en/of wind.

Grasvelden

We hebben drie grasvelden. In het kleinste grasveld staan drie fruitbomen. Het grootste grasveld grenst aan de sloot en heeft een mooi uitzicht. Het derde grasveld ligt beschut tussen bomen, planten, struiken en een verwilderde vijver.

Uitzicht

Landelijker kan bijna niet. Onze tuin biedt aan bijna alle zijden een uitzicht van enkele honderden meters tot meerdere kilometers. Heerlijk om lekker tot rust te komen.

De boerderij van de buren

Direct aan ons erf grenst de boerderij van onze buren met ca. 100 volwassen koeien. Tijdens de lente en zomer lopen de koeien elke ochtend en middag langs ons erf van de stal naar het weiland. Het blijft mooi om te zien en geeft een rustgevend gevoel.

De sloot

De sloot is zeer geschikt voor vissers. Regelmatig zie ik vissers met een snoek van bijna een meter aan de kant staan.Voor meer informatie over reserveren en beschikbaarheid, kunt u ons mailen op info@koegang.nl of bellen op 06-51595758.
© 2013 Bed & Breakfast De Koegang  |  Links